Çifte Standartlar - Antu.com Antu.com - Fenerbahçe Taraftarının Resmi Sitesi

Çifte Standartlar

Saçma veya değil, önemli değil, kural ne diyor? Hakemden rakibine kart göstermesini isteyip elinle kart işaretini yaparsan sarı kartı görürsün.  Daha iki hafta evvel bu kuraldan Santos sarı kartı gördü, ondan önce Güiza gördü, Kazım topa bakıyorum dedi o bile kart gördü. Bu hafta bakıyoruz aynı hareketi Galatasaraylı Jo yapıyor, hakemden tık yok. O da yetmiyor, gidiyor rakibinin ensesine basıyor yumruğu. Aynı hareketi mesela Emre yapsa kırmızı kart + üç maç ceza. Hakemde gene tık yok. Normal bir hakemle dört sarı, iki kırmızı kart görmesi gereken maçı Jo sadece bir sarı kartla bitiriyor. Alex’in beş sarı bir kırmızı kart gördüğü ligde daha Servet’in sarı kartı bile olmadığını düşünürsek çok da sürpriz değil. Eliyle “benim rakibimle alakam yok, topa bakıyorum” diyen Kazım’ı bile kart hastası yaparak çıldırtıp kaçırtan işte bu hakemler. Yoksa bu kadar art niyetli hakem çıkacak da Eskişehir’in pozisyonlarını elle oynama diyerek cezalandırmayacak, olacak iş mi?

Bir kere o pozisyonlara elle oynama var diyen futboldan anlamıyordur. İlk pozisyonda, yani Galatasaray’ın atağında top Galatasaraylı oyuncu tarafından oynandıktan bir saniye sonra yaklaşık iki metreden Eskişehirli oyuncunun eline çarpıyor. O mesafeden o kadar kısa süre içinde kimse elini çekemez. Bu pozisyonda hangi takıma avantaj sağlandığı önemli değil. Kasıt var mı yok mu ona bakmak lazım. İki metreden vurulan topta kasıt olabilir mi hiç? İkinci pozisyonun bu pozisyondan bile elle ilgisi yok. Top rakibinin önünde sekiyor. O pozisyonda futbolcu istese bile o kadar kısa sürede öyle bir refleks göstererek topu önüne alamaz. Dünyada böyle refleksi olan bir insan yok. Eskişehirli futbolcu topa hamle yapıyor, Galatasaraylı oyuncunun da o kadar boş bulunacağını düşünemiyor, hamlesine başladıktan sonra vücuduyla topu önüne düşürüyor. Zaten diyorum, bu kadar yanlı, bu kadar taraflı maç yöneten, Eskişehir’in ne hikmetse hiç konuşulmayan net gol pozisyonunu ofsayt diyerek kesen, Galatasaray lehine o penaltıyı uyduran hakem, bu pozisyonları hiç atlar mı?
Bünyamin Gezer, Fenerbahçe maçında iki net penaltıyı afiyetle yerken gene gıkı çıkmıyor. Ertesi gün Galatasaray’ın maçına bakıyoruz. Santos’a yapılan hareket penaltıysa Emre’ye yapılan penaltı + kırmızı kart + iki maç da ceza. Netice ne? Galatasaray lehine skandal bir penaltı, Fenerbahçe aleyhine verilmeyen iki penaltı. Ondan sonra neymiş, hakemler Emre’ye kart gösteremiyormuş. Hakem yediği naneleri bilmese öyle bir gösterir ki o sarı kartı. Ama sen o penaltıyı vermedikten sonra gidip o sarı kartı gösteremiyorsun işte. Servet Fenerbahçe’deyken sezonda on sarı, üç kırmızı kartla oynarken gitti Galatasaray’a daha sarı kartı yok. Tomas Fenerbahçe’de her yedi – sekiz maçta bir cezalı duruma düşerdi. Galatasaray’da neredeyse sarı kartsız sezonlar geçirdi. Neill daha geldi ilk maçta gole giden rakibini biçti indirdi, değil kırmızı sarı kart bile yok. Kısa zamanda anladı Türkiye’de sarı kırmızı formayla ne kadar dokunulmaz olduğunu, bundan sonra her maç rakiplerini yerden yere vurup kart falan görmeyecek. Keita her maçta rakibine kart göstertmek için kendini yerden yere atıyor, Nobre’ye yapılanların, söylenenlerin binde biri bile söylenmiyor. Ben daha bu Keita kadar hakemle oynayan ama bu kadar da kötü bir oyuncu hayatımda görmedim. Arif’de atardı kendini yerden yere ama bir estetik olurdu atışlarında. Bu Keita en ufak darbede elektrik şoku verilmiş gibi yerlerde, kollar ayrı yerde bacaklar ayrı tarafta can çekişir bir hali var, üç metre uzağından geçen su bardağında üzerine asit püskürtülmüş gibi kıvranıyor, hala bir hakem de çıkıp sarı kartı dayayamadı suratına.

Şimdi bir kere Galatasaraylı basının Emre’yi hedef göstermesi çok normal. Çünkü takımı sürükleyen iç tane isim var. Bir tanesi Alex, bir tanesi Lugano, bir tanesi de Emre. Güiza ile ilgili bir şey yazan var mı, ya da Vederson’la? Bu üç isim sürekli yıpratılacak geri kalan 10 maçta. Tribünlere hedef gösterilecekler, hakemlere hedef gösterilecekelr, her maç sonunda neden bu simler kart görmedi diye ciyak ciyak bağıracaklar. Emre’nin isyanının aynısını Arda yapınca sevimli çocuk oluyor, hakemlere şirin gösterilmeye çalışılıyor. Gerçek hedef bu üç tane futbolcunun kalan on maçtan yarısında bir arada oynayamamasını sağlamak. Bu isimler yıpratılırken diğer pozisyonlar hep göz ardı edilecek. Nasılsa bol miktarda hakemi de yenmeye Fenerbahçe taraftarı da var zaten. Bir kişi çıksın şu Mehmet Topuz’a gösterilen sarı kartın neden Galatasaraylılara gösterilmediğini anlatsın. İnönü’de Gökhan Gönül’ün düşürülmesiyle şu son maçta Santos’un yere atlayışını bir karşılaştırsınlar bakalım. Daha yere düşerken gözleriyle hakemi aramaya başlıyor. Pozisyonu göremeyen hakem sırf bu bakıştan bile anlar penaltı olmadığını. Düşürülen adam ilk iş olarak hakeme bakmaz. Ya canı acımıştır, darbe yediği yere bakar, ya da rakip oyuncuya sinirlenmiştir, ona tepki gösterir. Fenerbahçe’ye verilmeyen penaltılarla  Galatasaray’a verilenleri yan yana koysunlar bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkacak. Aynı hakem, aynı rakibe karşı, aynı pozisyonda Fenerbahçe ve Galatasaray aleyhine ve lehine farklı kararlar veriyorsa kimse de masal anlatmasın, bu hakemler ligi bitirmişler kendi aralarında. Galatasaray’ı şampiyonluk yarışının içerisinde bırakacaklar. Ancak rakip takım Eskişehirspor gibi onurlu ve mücadele eden bir takım olursa ve Galatasaray’da her zamanki rezil futbollarından birisini oynarsa o zaman hakemin bile gücü yetmeyecek işte. Ama ligde bu formatta kaç tane maç görebileceğiz ki daha?
Sene başından beri hakem katliamı alabildiğince sürüyor. Arda’ya, Servet’e, Jo’ya, Neill’e çıkmayan kartlar konu Fenerbahçe olunca faiziyle gösteriliyor. Gösterilir de. Hakemler biliyorlar ki Fenerbahçe’yi yakarlarsa ne ceza var ne de tepki. Hele Fenerbahçe lehine hatalı bir karar versinler, hepsi bütün gazetelerde manşet, televizyon programlarında birinci konuk. Oysa Fenerbahçe’yi yak, ertesi hafta ödül maçını kazan. Derbinin katili Aydınus ödül olarak Fenerbahçe maçında. Ya da biz ödül sanıyoruz, belki de görevle Fenerbahçe maçında. Ondan önce Diyarbakır maçını katleden Koray Gencerler, ondan önce gene Bünyamin Gezer. Her maç ayrı bir isim her maç ayrı bir skandal. Gerçi Antalyaspor maçını berabere bitiremediği için Bünyamin Gezer’e bir ceza gelebilir. Kurtarıcı olarak Emre Çolak’ı oyuna alan bu takım Türkiye liginin lideri, daha fazla yorum yapmaya gerek var mı?


Ziya Aktürer
ziyaakturer@yahoo.com


 


 



Haber hakkındaki yorumlar;
http://forum.antu.com/KonuOku.aspx?gID=4&fID=9&kID=36865

10.03.2010 12:51

Haber Ara

Formalardaki Reklam Sorunu
Biz taraftarların Fenerbahçemize bağlılığını gösteren, gururla giydiğimiz ve alırken ödediğimiz paralarla kulü ...

Young Boys Maçı Biletleri Satışta

Fenerbahçemizin, 4 Ağustos 2010 Çarşamba günü 21:15’te Young Boys ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön ...


"Hakemden Böyle Bir Değerlendirme Beklemiyordum"
Young Boys ile deplasmanda yaptığımız Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında kırmızı kart gören oyuncumuz ...

"Turu Geçeceğimize İnanıyorum"
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Young Boys ile deplasmanda 2-2 berabere kalan takımımızda kritik ku ...

"Forvet Takviyesi Yapılacak"
Takımımızın Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Young Boys ile deplasmanda oynadığı karşılaşma s ...

"Turu Geçmek Tek Amacımız"
Fenerbahçemizin Young Boys ile yaptığı karşılaşmada takımımızın ikinci golünü atan yeni transferlerimizden Sto ...

BSC Young Boys Maçı Fotoğrafları "Foto Galeri"de
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre ekibi BSC Young Boys ile deplasmanda karşı ...

BSC Young Boys 2-2 Fenerbahçe
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında 10 kişi kaldığı maçta 89. dakikada yediği golle maçtan ...

İlk 11`miz
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçemiz deplasmanda İsviçre takımlarından BSC Young Boys i ...

BSC Young Boys - Fenerbahçe
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi`nde gruplara kalma amacını gereçkleştirmek için bu akşam çok önemli bir maça çı ...

Basın Toplantısı ve İdman Görüntüleri "Foto Galeri" de
Fenerbahçemiz, yarın İsviçre`nin Young Boys ileoynayacağı maçın öncesinde Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ve ...

Young Boys Maçı Hazırlıkları Tamam
Fenerbahçemiz yarın İsviçre`nin Young Boys ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını maçın oynanacağı Stade de ...

"Gücümüzün Farkındayız"
Fenerbahçemizin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Tur Ön Eleme Maçı’nda Young Boys ile deplasmanda yapacağı karşılaş ...

Fenerbahçemiz İsviçre`de
Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunun ilk maçında Young Boys ile yapacağı mücadele için İsviçre`ye ...

"Düzeltilmesi Gereken Şeyler Var"
Kaptanımız Alex de Souza, yeni sezon öncesinde kendi internet sitesinde açıklamalarda bulundu. Yarın ilk ciddi ...

Kafilemiz İsviçre`ye Gitti
Fenerbahçemiz, Young Boys takımıyla yarın yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı için İsviçre ...

Copyright © 1997-2009 Antu.com