Kulübümüz ile RAMS Global arasında yapılan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın forma üzeri, Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımızın ise isim ve forma göğüs sponsorluklarının imza töreni Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlendi.
Anlaşma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda birçok projeye imza atan RAMS Global logosu, 2025-2026 basketbol sezonunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Türkiye Basketbol Süper Ligi maçlarında giyeceği formalarının sırt numara altında, EuroLeague maçlarında giyeceği formalarının ise önünde, sağ göğüs logo altı hizasında yer alacak olup; Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımızın ismi 2025-2026 sezonu boyunca ‘Fenerbahçe Koleji RAMS Erkek Basketbol Takımı’ olarak anılacak, RAMS logosu takımımızın Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde giyeceği formalarının göğsünde yer alacaktır.
Erkek Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Cem Ciritci, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Derya Yannier, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımız Oyuncusu Arturs Žagars, Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımız oyuncusu Mehmet Ersin Erfa ve RAMS Global İcra Kurulu Üyesi Erdal Seyhan'ın konuşmacı olarak katıldığı imza töreninde Başkanımız Sadettin Saran, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile RAMS Global ve kulübümüzün profesyonelleri de yer aldı.
Yönetim Kurulu Üyemiz Cem Ciritci: Bu anlaşma, sadece bir sponsorluk değil; Fenerbahçe’nin değerlerini, hedeflerini ve vizyonunu paylaşan güçlü bir ortaklıktır
İmza töreninde ilk olarak söz alan Erkek Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Cem Ciritci, “Bugün burada Türk basketbolunun lokomotifi Fenerbahçemize yeni bir güç, yeni bir vizyon kazandıracak önemli bir iş birliğinin imzasını atmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ben de bugün sizlerin karşısında yalnızca bir yönetici ya da RAMS kimliğiyle değil, Fenerbahçe spor kimliğimle bu büyük camianın bir parçası olarak çıkıyorum. Bu iş birliği benim için bir görevden öte büyük bir aidiyetin ve gönül bağının yansımasıdır. Bu yolda bizlerle aynı inancı paylaşan, Fenerbahçeli kimliğiyle bu işe yürekten destek veren RAMS Global CEO’su Sayın Faruk Bülbül’e teşekkür eder. Kendisi iyi bir Fenerbahçeli ve destekleri her zaman bizimle beraber.
Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz Yüksek Divan Kurulu toplantımızda Başkanımız, önümüzdeki hafta camiamızın iki yeni sponsorluk haberini paylaşacağını heyecanla duyurmuştu. Gedik Yatırım’la olan anlaşmamızı Pazar günü açıkladık. Bugün ise RAMS Global ile hayata geçirdiğimiz bu kıymetli iş birliğinin imzalarını hep birlikte atıyoruz.
RAMS Global ulusal ve uluslararası arenada birçok başarıya imza atmış bir marka olarak 2025/26 sezonunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol ve Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımlarımızın sponsoru olarak büyük Fenerbahçe ailesine katılıyor.
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Türkiye Basketbol Süper Ligi maçlarında giyeceği formaların sırt numara altında, EuroLeague maçlarında giyeceği formaların ise sağ göğüs, logo altı hizasında yer alacaktır.
Aynı zamanda, kıymetli destekleriyle Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımızın isim ve forma göğüs sponsoru olarak da yanımızda olacaklar.
Bu anlaşma, sadece bir sponsorluk değil; Fenerbahçe’nin değerlerini, hedeflerini ve vizyonunu paylaşan güçlü bir ortaklıktır. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, yıllardır Türk basketbolunun gelişimine yön veren, yaşadığı iki EuroLeague şampiyonluğu ile bizleri gururlandıran takımımız, sadece biz Fenerbahçeliler için değil, Türk basketbolu için de bir gurur kaynağıdır. Bu sezon da bu hedefin peşinden aynı inanç ve kararlılıkla koşuyoruz.
Avrupa'nın en prestijli liginde mücadele eden, her salonda saygı gören, kendi kültürünü yaratmış ve ‘Dünyanın en güzel takımı’ olarak anılan bu yapının arkasında büyük bir emek, vizyon ve istikrar vardır.
Altyapıdan A Takıma uzanan yapısıyla Fenerbahçe Basketbol yapılanmamız, sürdürülebilir başarıyı bir sistem haline getirmiş, örnek bir modeldir.
Takımlarımızın formalarında yer alacak RAMS logosu, bu liderliğin ve profesyonel yönetim anlayışımızın da bir sembolü olacaktır. Başkanımızın liderliğinde, tüm yönetici arkadaşlarımızla birlikte, kulübümüzün sponsorluk çalışmalarını en doğru, en etkili şekilde yürütmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Amacımız, Fenerbahçe’yi her alanda daha sürdürülebilir bir konuma taşımaktır. Bugün burada attığımız bu imza, bu yolda çok değerli bir adımdır.
RAMS Global’e, Türk basketbolunun lokomotifi olan ‘Büyük Fenerbahçe Ailemize hoş geldiniz’ diyor; bu kıymetli iş birliğinin her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Genel Menajerimiz Derya Yannier: RAMS Global’in hem A Takıma hem de gençlerimizi yetiştirmemize vesile olan ara takımımıza bir destek olmaları önemli bir mesaj
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Derya Yannier, “Basketbol şubesinin profesyonelleri olarak amacımız her zaman sahada her kulvarda şampiyonluk peşinde koşmak ve kupaları bugüne kadar olduğu gibi Avrupa’nın tek basketbol müzesine eklemeye gayret etmek. Bunun yanında en önemli görevlerimizden biri de Basketbol Şubesinin mali sürdürülebilirliğini geliştirmek. Bu anlamda çok ciddi yol kat edildi. Cem Bey ve yeni Yönetim Kurulumuzun destekleriyle bence çok yakın vadede burası kendi yağında kavrulur bir hale gelecek. Bu Avrupa basketbolu için çok büyük bir başarı ve temel taş olur. Bu anlamda da Cem Bey geldiği günden beri bu kulübe her türlü kaynağı yaratmaya çalışıyor, bizlere her zaman bu anlamda destek oluyor ve önümüzü açmaya çalışıyor.
RAMS Global’in hem A Takıma hem de bu vesileyle bizim kolej takımımız olan, gençlerimizi yetiştirmemize vesile olan ara takımımıza, bu gençlerin yarın profesyonelliğe adım attığı yer olarak bu kulübe bir destek olmaları da önemli bir mesaj. Bu anlamda Erdal Bey özelinde tüm RAMS şirketine teşekkür ederim.
Umuyorum bu anlaşmanın kapsamı önümüzdeki yıllarda daha da genişler ve Fenerbahçe Basketbol bu tarz desteklerle Avrupa’nın zirvesinde olmaya devam eder.” diye konuştu.
RAMS Global İcra Kurulu Üyesi Erdal Seyhan: Bu birlikteliğin Türk basketbolunun ve sporumuzun geleceğine yeni bir enerji katacağına yürekten inanıyoruz
İş birliğinin detayları hakkında bilgi veren RAMS Global İcra Kurulu Üyesi Erdal Seyhan, “Bu anlamlı iş birliğini sizinle paylaşmak ve Fenerbahçe Ailesi ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Daha önce Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına destek vermiş bir gurup olarak bugün bu ortaklığı yeniden hayata geçirmek bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Cem Bey’in de özetlediği gibi sponsorluk anlaşmamızın kapsamı kısaca Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımının Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde oynayacağı tüm resmi müsabakalarda forma sırt numarasının altında ve EuroLeague karşılaşmalarında omuz hizasında Rams logosunun taşınması. Bizim için en önemli basamaklardan bir tanesi geleceğe yatırım ve destek vizyonumuz çerçevesinde Fenerbahçe Kolej isim ve göğüs sponsorluğunu kapsamaktadır.
Rams olarak sporu biz rekabetin ötesinde toplumsal gelişimin ve birlik ruhunun oluşturulmasında temel taşlardan biri olarak görüyoruz ve bu iş birliğinin Türk sporuna ve genç nesillere yapılacak yatırımlarda pozitif örnek olmasını temenni ediyoruz.
Spora değer katma vizyonumuzun sporun toplumsal yaşamda fayda üreten bir alan olarak konumlandırılmasında önemli bir rol oynadığına olan inancımız tam. Fenerbahçe gibi köklü bir kulüple aynı hedefte buluşmak Rams Ailesi için büyük bir onur. Ve bu birlikteliği, güçlü ortaklığı Türk basketbolunun ve sporumuzun geleceğine yeni bir enerji katacağına yürekten inanıyoruz. Hepinize teşekkür ederim.” diyerek sözlerini noktaladı.
Oyuncumuz Arturs Zagars: Rams logosu formamızda harika gözüküyor
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Letonyalı oyuncusu Arturs Zagars, “Burada takımımı temsil etmekten dolayı onur duyuyorum. Hepinizin bildiği üzere Fenerbahçe Beko harika bir sezon geçirdi. Daha fazla kupa kazanmak için yeni bir yolculuğa çıktık. İnşallah bu anlaşma iki taraf için de iyi olur. Rams logosu formamızda harika gözüküyor. Çok güzel bir anlaşma.” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımız oyuncusu Mehmet Ersin Erfa ise: “Türk basketbolunun lokomotifi Fenerbahçemize desteklerini hem Fenerbahçe Beko hem de Fenerbahçe Koleji ile yapılan bu anlaşmayla gösteren Rams Ailesi’ne kendim ve takımım adına çok teşekkür ediyorum. Umarım tüm taraflar için hayırlı bir anlaşma olur ve birlikte nice başarılar yaşarız. Hayırlı olsun.” dedi.
Konuşmaların ardından iş birliğinin imzaları atıldı ve basın mensuplarının soruları yanıtlandı. İmza töreni, forma takdimi ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.